Pallerosukat

Tässä olen käyttänyt Sandnesin pehmeää alpakka-merino sukkalankaa, jossa on 40% alpakkaa, 40% merinoa ja 20% nailonia. Vahvistettuna tämä on siis erinomainen sukkiin, mutta käy yhtä hyvin pehmeytensä vuoksi myös moniin muihin neuleisiin.…

Tähän yhteen pallerosukkaan meni vajaa kerä (koko 38 ja varren pituus 15 cm). Yhteensä lankaa kului vajaat kaksi kerää eli alle 100 g. Puikkoina 3,5 ja aloituksessa 50 silmukkaa ja kantapään jälkeen 48 s. Joustimena sukassa on valepalmikkoa ja tämän alla pieni pallerokierros.

Tässä vielä ohje valepalmikkoon ja palleroriviin...

Valepalmikkojoustin
5 jaollinen silmukkaluku.
Neulo 3 kerrosta 3o, 2n ja toista sitten seuraavia neljää kerrosta.
1. krs: *Nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein ja vedä neulomatta nostettu molempien neulottujen yli, 2n* Toista kerros loppuun.
2. krs: 1o, langankierto, 1o, 2n
3.-4. krs: 3o, 2n

Pallerorivi
Nämä pienet pallerot ovat nyppyjä. Olen tässä neulonut nypyn joka viidenteen silmukkaan eli väleissä on aina neljä oikeaa silmukkaa. Nyppy neulotaan seuraavasti:
Neulo samaan silmukkaan 1o, lk, 1o, lk, 1o (eli päästä silmukka puikolta vasta kun olet neulonut siihen kaiken tuon edellä mainitun). Käännä työ ja neulo 5 oikein. Käännä työ ja nosta seuraavaksi yksitellen neljä silmukkaa oikein neulomatta. Neulo 1 silmukka oikein ja nosta nyt edelliset 4 neulomatta nostettua yksitellen tämän neulotun yli.